Nešić: BiH bezbjedna, a neodgovorni političari žele prikazati da nije

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da je BiH potpuno bezbjedna, ali da pojedini neodgovorni političari pokušavaju da prikažu da nije tako, zarad dodvoravanja svom glasačkom tijelu ili nacionalnom korpusu.

– U BiH postoje neodgovorni političari koji žele da naprave aktuelno stanje nebezbjednim. Situacija u BiH je potpuno bezbjedna i nema nikakvih ugrožavanja pitanja bezbjednosti, osim određenog broja političara koji žele da se dodvore svom glasačkom tijelu ili nacionalnom korpusu, te tako dobiju jeftine političke poene – rekao je Nešić novinarima u Sarajevu.

On je naveo da bi svima onima koji pozivaju na takozvani plan “B”, odnosno pozivaju na nasilje “dao pušku u ruku i poslao ih u Irak, Avganistan ili ne znam gdje, pa neka se tamo bore…”

Nešić se kratko osvrnuo i na posljednje izjave i ponašanje ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, uz ocjenu da njegovi potezi sigurno ne doprinose smirivanju situacije, nego podgrijavaju eventualne tenzije.

– Ali, znajući gospodina Heleza, želim da kažem da se u razgovoru `jedan na jedan`, u kolegijalnom razgovoru, vidi da je riječ o razumnom čovjeku, tako da ne znam šta se trenutno dešava sa njim. Pokušaću da i te stvari riješim u nekom narednom periodu putem razgovora i otvorenog dijaloga – rekao je Nešić.

Nešić je ponovio da, uprkos složenog političkog trenutka u BiH, posjedovanje nelegalnog oružja sigurno neće doprinijeti smirivanju situacije, nego samo može da je pogorša, zbog čega je neophodno da građani nastave da nadležnim organima predaju nelegalno oružje i pripadajuću municiju, te da na taj način potpomognu sveukupnu bezbjednost u BiH.

– Posjedovanje nelegalnog oružja, bez obzira na bilo koje političke okolnosti, neće doprinijeti bezbjednom okruženju nego samo može izazvati neželjene efekte – istakao je Nešić.

Prethodni članakPočelo Evropsko prvenstvu u plivanju za juniore, Lana Pudar najveći bh. adut za medalju
Naredni članakUIO: Prihodi pet milijardi KM