Petrušev otvoreno po povratku iz NBA “Bio sam kolateralna šteta, igranje tamo nije mjerilo kvaliteta”

Filip Petrušev je, nakon osvajanja srebra sa Srbijom na Mundobasketu u Manili, ispunio svoj san i zaigrao u NBA ligi.

Međutim, ta epizoda se završila veoma neslavno pošto ga je Filadelfija, nakon ukazane šanse, trejdovala u Sakramento gdje za Srbina nije bilo mjesta.

Prebačen je u razvojni tim što je za Petruševa bio signal da se vrati u Evropu.

Sada sa reprezentacijom Srbije bije bitke za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali se još jednom detaljno osvrnuo na svoju dosadašnju NBA priču.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

– Najteži mi je bio period poslije trejda, jer mi je u Filadelfiji bilo super u početku. Odradio sam prvi trening kamp sa njima i u predsezonskim utakmicama sam dobio šansu koju sam vrlo dobro iskoristio i čak sam se malo pomjerio u rotaciji ispred nekih visokih igrača. Stvarno se fenomenalno radilo i sve je bilo super, a onda se desio taj trejd – rekao je Petrušev za “Mozzartsport”.

Šta je dalje bilo?

– Bukvalno, nisam imao nikakve veze sa tim, već su to bili neki brojevi i neke druge stvari oko ugovora zbog kojih sam trejdovan. Dobio sam poslije pozive od trenera, u momentu kada nisam znao da ću da budem u trejdu. To je tako u NBA ligi, kada superzvijezde prelaze iz ekipe u ekipu, ima dosta kolateralnih šteta, ako se može tako reći, a ja sam bio jedna od njih – kaže Petrušev i nastavlja:

“Što se tiče NBA, shvatio sam da nije mjerilo kvaliteta da li si tamo ili ne. Nisi automatski igrač na višem nivou, ako si u NBA. Ako bi opet bilo prilike, naravno da bih išao, ali na neka veća vrata, poslije nekog vremena provedenog u Evropi“.

Prethodni članakSakupljena znatna sredstva za crkvu u Hrupjelima
Naredni članakPorušena i išarana tabla centra “Mevlana”