PATRIJARH SRPSKI STIGAO U MOSTAR: Na aerodromu ga dočekali vladika i gradonačelnik (foto)

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u Mostar gdje su ga na mostarskom aerodromu dočekali episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Na Aerodromu Mostar patrijarha su dočekali i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Milimir Vujadinović, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević, te sveštenici iz Mostara Duško Kojić i Marko Gojačić.

Patrijarh srpski Porfirije u posjetu Mostaru došao je povodom 150 godina od osvećenja Saborne crkve Svete Trojice koja je još uvijek neobnovljena nakon potpunog rušenja 1992. godine.

Patrijarh Porfirije prvo odlazi u Manastir Žitomislić, a zatim ide u Prebilovce. U Mostar se vraća u 16.30 časova gdje će u Vladičanskom dvoru posjetiti izložbu povodom 150 godina od osvećenja Saborne crkve, zatim će obići Stari grad i zadržati se kratko, te imati prijem u Gradskoj vijećnici u 18 časova.

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar pozivaju vjerni narod Mostara i Hercegovine na doček patrijarha večeras u 19 časova ispred Sabornog hrama i božanstvenu liturgiju u nedjelju u 9 časova u Sabornom hramu.

U nedjelju u 9 časova u Sabornoj crkvi Svete Trojice biće služena sveta božanstvena liturgija kojom će načalstvovati patrijarh uz sasluženje velikog broja episkopa i sveštenika.

Patrijarh će prisustvovati donatorskom ručku za obnovu Saborne crkve Svete Trojice koji će se održati u hotelu Mepas u 12 časova.

 

Prethodni članakMOSTAR DANAS DOČEKUJE PATRIJARHA PORFIRIJA
Naredni članakPATRIJARH PORFIRIJE POSJETIO MANASTIR ŽITOMISLIĆ: VELIKI JE BLAGOSLOV DOĆI U HERCEGOVINU