MOSTAR DANAS DOČEKUJE PATRIJARHA PORFIRIJA

Patrijarh srpski Porfirije danas u stiže u posjetu Mostaru povodom 150 godina od osvećenja Saborne crkve Svete Trojice koja je još uvijek neobnovljena nakon potpunog rušenja 1992. godine.

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar pozivaju vjerni narod Mostara i Hercegovine na doček patrijarha večeras u 19 časova ispred Sabornog hrama i božanstvenu liturgiju u nedjelju u 9 časova u Sabornom hramu.

Patrijarh Porfirije na Aerodrom Mostar dolazi u subotu 23. septembra u 12 časova gdje će ga dočekati episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i gradonačelnik Mostara. Nakon toga patrijarh dolazi u Manastir Žitomislić u 13 časova, a zatim ide u Prebilovce. Patrijarh u Mostar dolazi u 16.30 časova gdje će u Vladičanskom dvoru posjetiti izložbu povodom 150 godina od osvećenja Saborne crkve, zatim će obići Stari grad i zadržati se kratko, te imati prijem u Gradskoj vijećnici u 18 časova.

U nedjelju u 9 časova u Sabornoj crkvi Svete Trojice biće služena božanstvena liturgija kojom će načalstvovati patrijarh uz sasluženje velikog broja episkopa i sveštenika.

Patrijarh će prisustvovati donatorskom ručku za obnovu Saborne crkve Svete Trojice koji će se održati u hotelu Mepas u 12 časova.

Prethodni članakPronađena Trebinjka Marija Spaić
Naredni članakPATRIJARH SRPSKI STIGAO U MOSTAR: Na aerodromu ga dočekali vladika i gradonačelnik (foto)