Patrijarh Irinej dobro i dalje bez simptoma

Njegova svetost patrijarh Irinej je dobro i pod nadzorom najboljih ljekara, rekao je vikarni episkop patrijarha vladika Stefan.

– Patrijarh i dalje nema nikakvih simptoma virusa korona – rekao je vladika Stefan.

Prema riječima vladike, da nije bilo puta u Podgoricu, gdje je služio opijelo blaženopočivšem mitropolitu crnogorosko-primorskom AmFilohiju, patrijarh Irinej se ne bi ni testirao jer nije bilo nikakvih naznaka da je pozitivan.

– Pošto je test pokazao da jeste, na naše insistiranje patrijarh je zadržan u bolnici jer čovjek ima 90 godina i nismo željeli da se bilo šta nepredvidivo desi. Ovako smo mirni jer je pod budnim okom najboljih ljekara, a svaka promjena se prati da ne bi došlo do nekih eventualnih nepredviđenih komplikacija – rekao je vladika Stefan za Blic.

On dodaje da su se, osim patrijarha Irineja, sve vladike i sveštenstvo koje je iz Beograda išlo u Podgoricu, testirali i da su svi negativni.

– Svi vjernici i ljudi koji brinu za patrijarhovo zdravlje treba da budu mirni i spokojni jer je on dobrog zdravstvenog stanja i raspoloženja. U šali kaže da njemu nije ništa, već da smo mu mi izmislili bolest kako bi se odmorili od njega. SPC će i dalje obavještavati javnost o zdravstvenom stanju patrijarha – naveo je vladika Stefan.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej primljen je u srijedu uveče, 4. novembra, u vojnu kovid bolnicu “Karaburma” nakon što je tokom redovnog testiranja potvrđeno postojanje virusa korona.