Najdugovječniji načelnik osumnjičen da je oštetio Gacko za 100.000 KM

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje izvještaj protiv načelnika Gacka Milana Radmilovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi, čime je oštetio opštinu za 100.010 KM.

Iz MUP-a Srpske navode da je lice čiji su inicijali M.R. osumnjičeno da je, kao načelnik Gacka, tokom prošle godine suprotno članu osam Pravila o dodjeli pomoći za stambeno zbrinjavanje građana, bez donošenja odluke o dodjeli pomoći, isplatilo ukupno 32.002 KM za sedam korisnika granta – stimulisanje stambene izgradnje.

Lice je osumnjičeno i da je donijelo rješenja o uvećanju plata za 43 zaposlena u opštini Gacko, na ime čega je za prošlu godinu isplaćeno ukupno 33.446 KM, bez donošenja internog akta o procjeni rizika na radnom mjestu i u radnoj sredini, a u suprotnosti sa Kolektivnim ugovorom za zaposlene u oblasti lokalne samouprave Srpske.

Izvještaj ga tereti i da je u suprotnosti sa članom 205 Zakona o radu potpisao 15 ugovora o djelu sa pet lica za poslove koje su predviđeni Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave Gacko i na kojima su zaposlena lica sa Ugovorom o stalnom zaposlenju, te na osnovu tako sklopljenih ugovora o djelu isplatio ukupno 17.862 KM.

On je osumnjičen je da je tokom prošle godine, kao načelnik opštine Gacko, suprotno Posebnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u lokalnoj samoupravi, angažovao zaposlene u Opštinskoj upravi u popisnim komisijama, komisijama za javne nabavke i komisijama za otkup stanova, te na osnovu toga isplatio zaposlenima u opštini Gacko na ime angažovanja u komisijama 16.700 KM.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske je istragu sprovela po zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a na osnovu negativnog revizorskog izvještaja opštine Gacko za 2019. godinu, koji je sačinila Glavna služba za reviziju javnog sektora Srpske.

Rad na ovom predmetu se nastavlja.Srna

Prethodni članakPatrijarh Irinej dobro i dalje bez simptoma
Naredni članakTeška nesreća kod Bijeljine: Jedna osoba poginula, više povrijeđeno