“Partizan i Zvezda dobijaju podjednako” Predsjednik Srbije se ponovo oglasio oko finansiranja vječitih, pa pričao o njihovoj privatizaciji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić opet je pričao o finansiranju sportskih klubova, prije svega Crvene zvezde i Partizana.

Proteklih dana je bilo dosta riječi o tome, a Vučić je istakao da država mnogo novca ulaže u vječite rivale.

– Uspio sam da cijeli narod misli sve što i ja, a to je da ulažemo mnogo novca u njih, a da oni traže alibije za neuspjehe. Oni mjeru uspjeha traže u porazu onog drugog. Pet puta više nego u 2012. uloženo je u rukomet, odbojku, vaterpolo mnogo više i nastavićemo to da radimo. Za mene je uspjeh deset medalja na Olimpijskim igrama. A i ove nagrade, koje isplaćuje država redovno, vidim da je stimulans tim sportistima – rekao je Vučić.

Takođe, dodao je da Crvena zvezda i Partizan dobijaju jednako novca.

– Uvijek ću da se zalažem za privatizaciju klubova, ali nemam snage da to izvedem jer je ogromno licemjerje u našem društvu. Svi znaju da to treba da se uradi, ali niko neće da podmetne glavu. Partizan ima više novca u fudbalu od Zvezde. Privatnici koji ulažu to rade jer ih država zamoli. Trudimo se da mjerimo na ravne časti. Ne dobija Partizan manje, dobijaju podjednako – kaže Vučić.

Na pitanje da li je to dobro uložen novac, Vučić je kratko odgovorio.

– Ponovo da sam u toj situaciji donio bih istu odluku – rekao je predsjednik Srbije.

Inače, ovo je bilo drugo obraćanje predsjednika Srbije vezano za finansije vječitih rivala u posljednjih nedjelju dana.

Prethodni članakSud BiH izriče presudu u predmetu ‘Mato Žarić i ostali’: Elektroprenos BiH oštećen za skoro pola miliona KM
Naredni članakHoće li političari u BiH usaglasiti evropske zakone do kraja mjeseca?