Panika zbog aplikacije Sky: Upućene prijetnje državnim tužiocima, pojedine čuva policija

 

Zbog istrage koju mjesecima provodi Tužilaštvo BiH u predmetu Sky, pojedinim državnim tužiocima koji rade na raskrinkavanju kriminalne narkobande, koje se bavila uvozom narkotika i naoružanja iz regiona u BiH, a zatim dalje u zemlje EU, prošle sedmice su upućene ozbiljne prijetnje.

Određena pojačana policijska zaštita

O svemu se već upoznate određene policijske agencije. Pojedinim tužiocima, koji rade na ovom predmetu, već je određena pojačana policijska zaštita.

Izvor iz policije tvrdi da su prijetnje počele pristizati krajem prošle sedmice. Iz Tužilaštva nam je rečeno da o tome ne mogu govoriti, ali su nam potvrdili da su tužioci dobili prijetnje.

Podsjećamo, otkriveno je da je aplikaciju Sky u BiH koristilo više od 2.000 osoba. Do sada je uhapšeno oko 30, u tri odvojeno akcije “Transporter”, “Storidž 2” i “Staza”, zaplijenjeno je oko 600 tona marihuane.

Velika panika u kriminalno-policijskim redovima

Kod uhapšenog Bojana Cvijetića, nekadašnjeg savjetnika bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, pronađeni su povjerljivi podaci OSA-e, a kriminalci su imali podršku pojedinaca u policijskim i obavještajnim strukturama.

– Očito je zavladala velika panika u kriminalno-policijskim redovima – kaže naš izvor iz policije.

Prethodni članakKošarac: Energetika u primarnoj nadležnosti entiteta
Naredni članakFUP uhapsio šest osoba u Sarajevu, zaplijenjena velika količina droge