FUP uhapsio šest osoba u Sarajevu, zaplijenjena velika količina droge

 

Policijski službenici Federalne uprave su dana 09.02.2022. godine nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli su operativnu akciju „Izvor“ na području Kantona Sarajevo, tom prilikom su slobode lišili šestero lica inicijala M.B. (1980), N.B. (1986), E.A. (1980), H.Š. (1994), A.T. (1993) i A.T. (1983). Lica se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. KZ FBiH, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. stav 1. KZ FBiH, saopšteno je iz FUP-a.

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine pomenutih lica. Današnjim pretresom, te tokom ranijem perioda pronađene su veće količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain, amfetamin, MDMA, Cannabis Sativa L, aparati za pakovanje i vakumiranje, vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati i minsko-eksplozivna sredstva, te supstance koje se koriste u proizvodnji sintetičkih droga.

Akcija je usmjerena prema grupaciji lica koja se dovode u vezu sa nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prethodni članakPanika zbog aplikacije Sky: Upućene prijetnje državnim tužiocima, pojedine čuva policija
Naredni članakTUGA U MOSTARU-PREMINUO OMILJENI UČITELJ KOJI JE U PONEDJELJAK IMAO NESREĆU STOTINJAK METARA OD ŠKOLE