Otvoreni žiro računi za osam zaposlenih osoba sa Daunovim sindromom

Osam osoba sa Daunovim sindromom starijih od 18 godina, koje su prošle program socijalne rehabilitacije, osamostaljivanja i radnog osposobljavanja danas je otvorilo žiro račun u Banci poštanska štedionica u Banjaluci, na koje će im biti isplaćivane plate.

Tim povodom potpisani su ugovori o otvaranju računa, a banka je svojim novim klijentima uručila poklon bon u iznosu od po 100 KM kao stimulans da se na njihove račune počne uplaćivati novac koji će oni zarađivati kao zaposleni u Olimpijskom centru “Jahorina”.

Program socijalne rehabilitacije, osamostaljivanja i radnog osposobljavanja sprovodi Ustanova socijalne zaštite, centar za socijalnu rehabilitaciju lica sa invaliditetom Daun sindrom centar Banjaluka.

Daun sindrom centar Banjaluka je uz pokroviteljstvo i pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika 2016. godine na Jahorini pokrenuo ovaj program.

“Velika zasluga pripada i ambasadoru osoba sa Daunovim sindromom Vladi Đajiću i direktoru Olimpijskog centra `Jahorina` Dejanu Ljevnaiću koji su se borili da zajedno dođemo do ovog istorijskog trenutka za Republiku Srpsku”, ističu iz Daun sindrom centra Banjaluka.

Prethodni članakSrbija će predsjedavati GPAI
Naredni članakRukovodstvo mostarskog SDP-a preuzela Aldijana Trbonja-Tule