Rukovodstvo mostarskog SDP-a preuzela Aldijana Trbonja-Tule

Nakon što je dosadašnji lider mostarskog SDP-a Arman Zalihić podnio ostavku na tu poziciju, Gradski odbor SDP Mostar je imenovao Aldijanu Trbonja-Tule za vršiteljicu dužnosti predsjednicu Gradske organizacije SDP Mostar,koja je obnašala dužnost potpredsjednicu GO SDP Mostar.

Kako navode iz mostarskog SDP-a, također je u skladu sa odlukom Predsjedništva SDP BiH nakon održanog strateškog planiranja, imenovan izborni štab, definisani programski ciljevi, te strateške smjernice rada organizacije u izbornoj godini.

“Gradski odbor SDP Mostar je u potpunosti opredijeljen za realizaciju odluke Predsjedništva SDP BiH o zajedničkom programskom nastupu stranaka trojke na predstojećim lokalnim izborima, te je imenovao tim za pregovore koji ima obavezu u narednim sedmicama nastaviti intenzivne razgovore sa NIP-om i NS-om”, navode iz mostarskog SDP-a.

Ističu da poziv ostaje otvoren i za druge političke subjekte koje su, kako navode, opredijeljene da zajedno sa SDP-om i partnerima mijenjaju postojeće stanje i rade na boljitku svih građana Mostara, te b naglasili su da grad Mostar zaslužuje odgovorniju i transparentniju vlast.

Period koji je iza nas je obilježen rastom nesigurnosti, nepotizmom, izostanku ozbiljnih investicija, pogodovanju solarnim tajkunima, trgovanjima regulacionim planovima, nerješavanja ključnih problema od deponije, mirujućeg saobraćaja do kolektora”, navode iz saopćenju.

“Pored toga kako navode, “sve veći broj sigurnosnih incidenata ukazuju da kamere u gradu izgleda rade samo kada vlast treba haračiti građane prekršajnim kaznama”.

“Jedini smo grad na svijetu koji se hvali kako je pokriven kamerama, gdje vlast danima ne može da utvrdi kako je Bruce Lee napustio gradski park, „nepoznati“ huligani u po bijela dana napali djecu i nastavnike, a auto udari motoristu i pobjegne”, naglasili su iz SDP-a Mostar.

Pozivali su MUP HNK da, “u skladu sa zakonom iskoristi sve mehanizme kako bi konačno počeli štititi građane privodeći odgovorne pravdi”.

Prethodni članakOtvoreni žiro računi za osam zaposlenih osoba sa Daunovim sindromom
Naredni članakHitne sjednice PD PS BiH i Doma naroda o Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa