Okuka: Ne interesuju me ni Amerikanci ni njihove sankcije

Branislav Okuka, savjetnik predsjednika Republike Srpske, koji je od danas pod američkim sankcijama, rekao je za ATV da ga ne interesuju ni Amerikanci ni njihove sankcije.

„Nisam uzbuđen ni milimetra, ne interesuju me ni Amerikanci ni njihove sankcije, niti bilo kakva vrsta priča koje oni pričaju“, izjavio je Okuka za ATV.

On je rekao da  su Srbi jedan ponosan narod koji se bori za egzistenciju svojih potomaka

„Smatram da je iluzorno raspravljati se sa ološem na bilo kakav način“, poručio je Okuka.

Okuka je izjavio  da je počastvovan činjenicom da mu je američko Ministarstvo finansija uvele sankcije i da je za njega velika stvar biti u timu ljudi sa američke “crne liste” koji predvodi predsjednik Milorad Dodik.

– Uvijek sam bio ponosan što sam dio ekipe Milorada Dodika, a danas posebno jer mi je ukazana čast da se i moje ime nalazi na ‘crnoj listi’ SAD. Velika mi je čast da sam sankcionisan kao jedan od učesnika u organizaciji obilježavanja 9. januara, Dana Republike, koji je ove godine bio najveličanstveniji i najspektakularniji, a obećavam da će naredni 9. januar biti još bolji – istakao je Okuka.

Okuka je rekao da ga raduje i činjenica da su i skupovi “Granica postoji”, čiji sam jedan od organizatora, izazvali veliku pažlju SAD jer su okupljanja naroda jasno pokazali njihovu volju i želju da sačuvaju i odbrane Republiku Srpsku od kaubojskog ponašanja, antidejtonskog i antiustavnog djelovanja lažnih visokih predstavnika i takozvanih diplomata.

– Ove sankcije su samo dokaz da sam na pravoj strani zajedno sa svojim narodom, kojeg predvodi predsjednik Dodik, i još više sam spreman da sa svim svojim prijateljima i saradnicima branimo Srpsku od ataka bjelosvjetskih mešetara – poručio je Okuka.

Osim njega sankcionisane su i savjetnica predsjednika Srpske Jelena Pajić Baštinac i predsjednica Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić.

Kako su Amerikanci naveli u obrazloženju sankcija, oni su bili blisko uključeni u planiranje i provođenje Dana Republike Srpske.

Prethodni članakSAD uvele nove sankcije za bliske saradnike Milorada Dodika
Naredni članakPajić Baštinac nakon uvođenja sankcija: Čast i zadovoljstvo