Okuka: Deveti januar – identifikacioni dokument svakog Srbina

Deveti januar je bio i ostao, a danas sa sigurnošću možemo da tvrdimo da će biti za vijek vijekova, lični indektifikacioni dokument svakog Srbina na kugli zemaljskoj, istakao je savjetnik predsjednika Republike Srpske Branislav Okuka.

Da znate, da zapamtite, da je Republika Srpska – SIMBOL SLOBODE, poručio je Okuka u autorskom tekstu koji RTRS prenosi u cijelosti:

“Mir Božiji, Hristos se rodi, vaistinu se rodi!

Ovog ljeta Gospodnjeg, poput zvona naših crkava i manastira što pozivaju na jedinstvo vjerujućeg naroda srpskog, odzvanjaju riječi veselo pozdravljajući Dan Republike Srpske: Za otadžbinu, za ćirilicu, za krst, za vjeru, za brata, za slobodu.

ZA REPUBLIKU SRPSKU, ZA SIMBOL SLOBODE!

Trideset drugu godinu ostrvo je slobode u zarobljenom svijetu, bez tračka sumnje da nam ne pripada i da na nju nemamo pravo, te da će nam je ini oduzeti. Pokušavali su, imaju namjeru, i nema šta ne rade, ali 9.januar je bio i ostao, a danas sa sigurnošću možemo tvrditi će biti za vijek vijekova. Lični indektifikacioni dokument. Svakog Srbina na kugli zemaljskoj.

Bez obzira na vrijeme koje neuimitno prolazi, prosto je nevjerovatno da naši protivnici nisu shvatili da smo tog 9.januara 1992. godine mislili isto što mislimo 9.januara 2024. godine, a to je da nam niko neće ništa nametati, a pogotovo donositi odluke, niti bilo šta otimati…

Da znate, to ćemo sigurno misliti i 9.januara 2044!

Imaju tako neke dvorske lude koje jedan dan oslabađaju Gazu, dok bi drugi dan vodili deset korpusa na Republiku Srpsku, a i one koji bi rušeći sve zakonske norme, sve uz pomoć NATO avijacije, tako zabavljajući svog vladara u stranoj ambasadi. Za takvo ponašanje moraće dati odgovoru svom narodu, ali i sudu. Narodu za kmetluk i primitivizam, a sudu za govor mržnje.

Moraju prihvatiti činjenicu našeg bitisanja ili će “pričati iz fildžana”.

Јedan naš uvaženi profesor se zapitao: “Koliko je realan projekat jedinstvene BiH, a koliko projekat razlaza. Ili, koji je realniji?”. Ako po Andriću, logika prestaje tamo gdje počinje Bosna, sigurni smo da će logika biti sastavni dio nezavisne Srpske!

Božić je praznik zdravlja i veselja, koji ima za cilj da sačuva porodicu i domaćinovo imanje. Vi tako naviknuti, umjesto da čestitate i poželite mir, radost i blagostanje, smatrate da možete nastaviti sa tradicijom svojih zlotvora, koji su za najveće vjerske praznike klali srpsku djecu i kidisali na našu zemlju. Zapamtite, nikada niste mogli uništiti srpsku tradiciju i naše sjećanje.

Nikada niste uspjeli da uplašite niti jednog Srbina, vijekovima!

Država nemogućeg življenja, na 23 odsto svoje teritorije, se pravi da nikada nije čula za prkos i inat, svetinju koju branimo ili možda “PRKOSNU PESMU”…

Ne mislimo da će par reči promijeniti ili pobjediti mržnju, ali možda…

…Mnogo ste važne
Zemljo moja mila
Ti i tvoje sestre
Istina i pravda
Čim se na vas digla ovolika sila
Čim su na vas zinule krivda i nepravda…

Krivda i nepravda, uz supersonične zvuke, rađaju Obiliće, a vaše visoke kancelarije smišljene kao kolinijalana tranziciona administracija ne mogu izroditi ništa, osim vlastite propasti.

Njihovo sudanije nije dalo rezultate ni prije stotinu godina, kamoli da ih da donese danas.

Državotvorni narodi su kroz istoriju imale vođe, koji su mogli okupiti grupe istomišljenika koji su zbog osjećaja slobode, poveli cijeli narod. Oni koji nikada nisu bili državotvorni su trebali nekoga tuđina, koji bi im za čas promjenio ime, istoriju, koji bi ih usmjerio po pravilu na gubitničku stranu.

Da znate, Srbi su izrodili Teslu, Pupina, Milankovića, Domanovića, Dučića, Karađorđa, Njegoša, Živojina Mišića, a i Milorada Dodika!

U ove praznične dane ljubavi i poštovanja, možda kada to i nije vrijeme, isprovocirani vodimo polemike i odgovaramo na napade obojene mržnjom. Bolje bi bilo za sve da u duhu dijela božićog pozdrava, koji priziva na zemlji mir, riječi koristimo da svim ljudima bude bolje. Mi smo uvijek spremni na to, ali s druge strane tražimo adekvatne sagovornike.

REPUBLIKA SRPSKA PRIČA DЈELIMA I TRAŽI POŠTOVANjE

Niko nema pravo da zaboravi šta smo sve dali za grumen srpske zemlje, koji je postao dio zajednice dva entiteta. To što smo donijeli odluku o proglašenju Srpske Republike BiH mnogo prije početka ratnog sukoba, što smo na kompaktnoj teritoriji, dokaz je da smo državotvorni i da bez nas ne bi bilo ni vas. Mržnja koja vas je zaposjela, polako ali sigurno vas izjeda, ako budete počeli da cijenite našu slobodu, a i sami sebe odreknuvši se kolonijalnih upravnika, možda ima spasa.

Zato da znate, da zapamtite, Republika Srpska je – SIMBOL SLOBODE!”.

Prethodni članakStrava na Božić kod Gradiške: U kući pronađena dva tijela
Naredni članakŽESTOKA RASPRAVA SA SUDIJAMA Jokić pobijesnio, pa dobio tehničku grešku