MOSTAR: ČAROBAN KONCERT U GRADSKOM PARKU (VIDEO)

Uz hitove stare sedam decenija sinoć je u Velikom parku u Mostaru obilježen Svjetski dan muzike. Naime, Simfonijski orkestar Mostar je povodom Svjetskog dana muzike organizovao koncert ”Music revolution” a publika je imala priliku uživati u kompozicijama koje su nastajale u rasponu od sedam decenija.

Zvijezda koncerta bila je solistica Antonija Batinić, a prijatelji koji su joj pomogli otpjevati 18 kompozicija su Karla Jovanović, Nenad Tomičić, Oliver Bevanda i Josip Drinovac.

Tako su se  u Mostaru mogli čuti evergreeni Tine Turner, Ette James, Elle Fitzgerald, Arethe Franklin, Queen, Princa, Whitney Huston itd.

Uz revijski sastav Simfonijskog orkestra Mostar, učestvovali su i članovi pratećeg banda Josip Vukoja, solo gitara, zatim Marko Jakovljević, bas gitara, Damir Škutor, električna gitara, potom Gabrijel Prusina, klavijature i Dragan Raspudić, bubnjevi.

Prateći vokali su Karla Jovanović, Nenad Tomičić i Vokalni ansambl Liron.

Aranžmane za prateće vokale napisala je Monika Josipović koja je takođe uvježbala Vokalni sastav Liron kojeg čine tri djevojke iz Rock School Mostar, dok je aranžmane za Simfonijski orkestar Mostar i prateći band napisao Damir Bunoza koji je i dirigovao koncertom.

Prethodni članak”Mostarsko ljeto 2023” počelo izložbom i koncertom ”Mostarskih tamburaša”
Naredni članakZasjeda Narodna skupština Republike Srpske