Mladiću iz Mostara određen pritvor zbog napada na Baku Sliškovića, poznat identitet

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, rješenjem Opštinskog suda u Mostaru određen je jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom Benjaminu Grbiću (31) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293 st.1. u stjecaju sa produženim krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti više osoba iz čl. 183. st.2. KZ F BiH, na štetu članova porodice S. iz Mostara.

Saopšteno je to iz Tužilaštva HNK koje je predložilo Sudu da se pritvor osumnjičenom odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti.

– Za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Opštinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Dodali su da u saradnji sa MUP-om HNK – PU Mostar nastavljaju sa pteduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Podsjetimo, riječ je o slučaju koji se odnosi na prijetnje legendarnom fudbaleru Blažu Baki Sliškoviću.

Prethodni članakNastavlja se potraga za nestalim mladićem u Stocu
Naredni članakPromocija Trebinja na „45. Međunarodnom sajmu turizma“ u Beogradu