Zatražen pritvor za Mostarca koji je prijetio Baki Sliškoviću, poznati i razlozi

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su potvrdili da su Opštinskom sudu u Mostaru podnijeli prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog B. G. (31) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293 st.1. u sticaju sa produženim krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti više osoba iz čl. 183. st.2. KZ FBiH, na štetu članova porodice S. iz Mostara.

– Pritvor je osumnjičenom B.G. predložen iz razloga, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna -odgovorili su za Avaz iz Tužilaštva HNK na upit u vezi s prijetnjama upućenim legendarnom fudbaleru Blažu Baki Sliškoviću.

Dodali su i da u saradnji s MUP-om HNK, odnosno Policijskom upravom Mostar nastavljaju s preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Izvjesni B.G. priveden je u utorak  jer je prijetio smrću Sliškoviću. Detalji prijetnje nisu poznati, a Slišković je za medije poručio da je dobro uprkos prijetnjama.

Prema neslužbenim saznanjima ”opasni” gradski momak je navodno bio u vezi sa Sliškovićevom kćeri koja ga je ostavila.

Prethodni članakSVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA BORACA REPUBLIKE SRPSKE: Poslaniku Milimiru Vujadinoviću priznanje Srebrni krst Boračke organizacije
Naredni članakBajern pao u Rimu, PSŽ boljo od Real Sosijedada