Mediji: Severina prijetila patrijarhu Porfiriju

Hrvatska pjevačica Severina Vučković mjesecima navodno uznemirava patrijarha srpskog Porfirija i šalje mu uvredljive i prijeteće poruke telefonom – SMS, pišu mediji u Srbiji.

Kako se saznaje, poglavar SPC sve je prije tri sedmice prijavio hrvatskom tužilaštvu (DORH – Državno odvjetništvo Republike Hrvatske), koje je pokrenulo predistražni postupak protiv Severine, piše “Srpski telegraf“.

Prema informacijama koje su beogradskom listu prenijeli neimenovani sagovornici iz medijskih krugova u Zagrebu, uznemiravanje počelo je neposredno nakon Porfirijevog izbora u februaru.

Severina je poruke slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji. On nije reagovao sve do prije tri sedmice, kada je pjevačica, vidjevši da on ne odgovora, počela i da ga poziva na taj broj (sada, inače, koristi i drugi pošto više ne boravi u Hrvatskoj).

“Dan-dva poslije imenovanja za poglavara SPC počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope (‘Pope, pope, družiš se sa krimosima’) i piše bukvalno sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može ni da zamisli (neke poruke su toliko bljutave i ogavne da smo odlučili da ih ne objavljujemo, prim. aut.). Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva”, kaže jedan od sagovornika iz Zagreba.

Kako prenose izvori iz Zagreba, patrijarh SPC je u tužilaštvu primljen na najvišem nivou i cijeli slučaj je shvaćen veoma ozbiljno. Ne samo zato što se radi o poglavaru SPC već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima mnogo elemenata prijetnje.

Govoreći o motivu za ovakve bezumne postupke pjevačice, neimenovani sagovornici ukazuju da oni vjerovatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko starateljstva nad sinom Aleksandrom, piše “Kurir“.

Popović je poznat kao veliki dobrotvor Crkve, koji je pomagao u obnavljanju i opremanju srpskih svetinja u Hrvatskoj, između ostalog i nakon posljednjeg jakog zemljotresa. Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina.

Povodom ovog slučaja, pomenuti list tvrdi da je kontaktirao menadžera hrvatske pjevačice Tomislava Petrovića, ali nije dobio odgovore na poslata pitanja.

Prethodni članakRus napravio haos u avionu, morali prinudno da slete u Grac
Naredni članakMinistarstvo najavilo krivične prijave zbog zastava Islamske države i pokliča “Alahu ekber”