Kurteš: Čast je nositi zastavu Srpske na sportskim igrama u Kazanju

Karatistkinja Marina Kurteš ocijenila je da je velika motivacija i čast to što je kao kapiten reprezentacije Republike Srpske nosila zastavu Srpske na ceremoniji otvaranja sportskih igara BRIKS-a u Kazanju.

“Emocije su ogromne i osjećaj nevjerovatan. Prvi put u istoriji predstavljamo Republiku Srpsku na ovako velikom događaju i to se riječima ne može opisati”, poručila je Kurtešova.

Ona je istakla da je učešće na sportskim igrama u Ruskoj Federaciji velika motivacija za buduća takmičenja.

Kurtešova je dodala da ona i njene kolege imaju velike rezultate iza sebe.

“Lično nastupam u kategoriji seniorki do 68 kilograma. Velike su medalje iza mene, ali i očekivanja”, naglasila je Kurtešova.

Član reprezentacije Srpske, karatista Pavle Dujaković rekao je da je karate reprezentacija, osim individualnih, imala i dodatne pripreme, te da su spremni da se maksimalno posvete takmičenju.

“Od karatista u Srpskoj se najviše očekuje. Velika je čast što smo u reprezentaciji i ovo je velika stvar za Srpsku”, naveo je Dujaković i dodao da za uspjeh na sportskim igrama u Kazanju karatisti iz Srpske moraju biti ubjedljivo bolji od ostalih takmičara.

Sportske igre BRIKS-a na kojima nastupa i reprezentacija Republike Srpske otvorene su večeras u ruskom gradu Kazanju i trajaće do 23. juna, a učešće na ovom respektabilnom takmičenju potvrdilo je 97 zemalja.

Prethodni članakCilj Vlade – prosječna plata 2.000 KM
Naredni članakNenad Bulatović iz Srbije nestao u Hrvatskoj. Mobilni telefon mu isključen