Košarac: U Foči planirana izgradnja šest hidrocentrala

Na području opštine Foča planirana je izgradnja šest hidrocentrala koje su ozbiljan energetski potencijal, a koje će imati pozitivnu refleksiju na ekonomske prilike stanovništva ove opštine, Republike Srpske i BiH – istaknuto je u razgovoru načelnika Foče, Milana Vukadinovića sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Stašom Košarcem.

Razgovarao je i o podršci drvoprerađivačima, rješavanju gorućih problema na magistralnim putevima, turizmu i poljoprivredi.

– Mi ćemo, kada je u pitanju poljoprivreda i ruralni razvoj, tražiti od kredibilnih organizacija kao što je FAO, da što skorije dođu u Foču kako bi se sproveli određeni projekti iz poljoprivrede i ruralnog razvoja – rekao je Košarac.

– Mislim da ćemou tom dijelu ćemo napraviti značajan iskorak. Našim pravilnikom smo već prilagodili određena sredstva koja ćemo plasirati prema našim poljoprivrednicima. Vidjećemo da u narednom periodu osmislimo zadrugu, odnosno spone između naših turističkih kapaciteta i proizvođačla organske hrane – istakao je Milan Vukadinović, načelnik opštine Foča.

Prethodni članakPatrijarh Porfirije: Proslava Spasovdana – najjasniji pokazatelj da smo Hristovi
Naredni članakDudić otišao, Marić protiv politike u fudbalu