Koncertom Zdravka Čolića zvanično otvorena ski sezona na Jahorini

Ski sezona na Jahorni svečano je otvorena koncertom Zdravka Čolića koji je održan u petak naveče.

Prema riječima direktora Olimpijskog centra Jahorina Dejana Ljevnaića, ovo je bila prilika da se svi vrate u vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu, kada je tačno prije četiri decenije Čola pozajmio glas maskoti igra, čuvenom Vučku.

On je naglasio da je Jahorina izrasla u moderan i potpuno novi ski centar, koji privlači pažnju turista iz cijelog svijeta.

“Jahorina je moderan potpuno nov ski centar sa infrastrukturnim radovima većim nego za OI. Za posljednjih pet godina napravili smo i dvije nove gondole, tri nova šestosjeda, pet liftova. Imamo 52 kilometra staza, 80 odsto staza pokriveno je sistemima za vještačko osnježivanje. Kapacitet je 32.000 skijaša na sat i nema čekanja“, rekao je Ljevnaić.

Dodao je da je Jahorina jedini ski centar u regionu koji ima “snoufektori sistem“ koji radi i na plus 10 stepeni i garantuje da će uvijek biti snijega.

On je podsjetio da je zahvaljujući najmodernijem sistemu za vještački snijeg skijanje na Jahorini počelo prije 13 dana.

“Osvojili smo nova tržišta i skijaše koji se interesuju za Jahorinu kojoj je vraćen stari olimpijski sjaj u modernom izdanju. Upravo zbog Jahorine otvorena su tri leta nedjeljno iz Sjeverne Makedonije, iz Skoplja do Sarajeva i jedan čarter let iz Londona, dolaze nam skijaši iz Rumunije, Kine“, naveo je on.

Prema njegovim riječima, napravljena je i nova rasvjeta, tako da sada postoji 12 kilometara staza za noćno skijanje.

Snoubord staza i staza za sankanje, pri čemu se sankama može uzbrdo 700 metra, radiće non stop, rekao je Ljevnaić i dodao da će sezona biti puna atrakcija i dobre ponude.

Jahorina je poznata po dobrom skijanju, ali i dobrom provodu, na vrhu su žurke, postoje brojni sportski događaji i aktivnosti poput akcije u kojoj će biti podijeljeno i 100 besplatnih skija za djecu.

Prethodni članakĆURIĆ: VELIKA PODRŠKA I POMOĆ SRBIJE HERCEGOVINI I RAZVOJU SRPSKE
Naredni članakSAMOSTALNOST SRPSKE JEDINI ODGOVOR NA UNITARIZACIJU I CENTRALIZACIJU BiH