ĆURIĆ: VELIKA PODRŠKA I POMOĆ SRBIJE HERCEGOVINI I RAZVOJU SRPSKE

TREBINJE/ – Projekti koje je Vlada Srbije podržala u Trebinju i ostalim lokalnim zajednicama u Hercegovini i širom Republike Srpske mnogo znače građanima i razvoju Srpske, izjavio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Ćurić je istakao da je u pitanju mnogo projekata i da je velika podrška Srbije za pokretanje i realizaciju bitnih projekata u Trebinju i šire.

“Praktično, nijedna lokalna zajednica u Hercegovini nije ostala, a da nije dobila pomoć i finansijska sredstava od Srbije”, rekao je Ćurić koji je u ime hercegovačke regije zahvalio Srbiji i njenom rukovodstvu za pomoć, podršku i razumijevanje za razvoj ovog kraja.

On je istakao da je zahvaljujući donaciji Vlade Srbije od 400.000 evra pokrenuta izgradnja Duhovnog centra u Mrkonjićima, rodnom selu svetog Vasilija Ostroškog.

“To nam je mnogo značilo da pokrenemo projekat, a naravno trebalo je još sredstava i uz podršku grada Trebinja, Vlade Republike Srpske i ostalih institucija, dobar dio radova u Mrkonjićima je već završen i radovi su još u toku”, podsjetio je Ćurić.

Ćurić je istakao da je Srbija sa 800.000 evra pomogla i popločavanje i uređenje Starog grada u Trebinju, za koji je ranije najavljeno da će podržati sa dva miliona evra, a da je grad nastavio da ulaže i sopstvena sredstva u uređenje tog dijela grada.

On je naglasio da je Vlada Srbije sa 500.000 evra pomogla i izgradnju vrtića “Srbija” u najvećem trebinjskom naselju Gorica, koji je realizovan uz manju podršku i pomoć grada Trebinja.

Ćurić je naveo i da građanima tog grada i cijele Hercegovine veoma znači i Konzularna kancelarija Srbije koju su prije pet godina u Trebinju zvanično otvorili predsjednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Prethodni članakLanu danas ipak nastupa u finalu discipline 100 metara delfin
Naredni članakKoncertom Zdravka Čolića zvanično otvorena ski sezona na Jahorini