Komšić i Džaferović otišli na Bledski forum u Sloveniji

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Šefik Džaferović učestvuju na Bledskom strateškom forumu u Republici Sloveniji.

Članovi Predsjedništva BiH biće na panelu regionalnih i evropskih lidera na temu “Budućnost Evrope – Proširenje”, koji počinje u 16:30 sati, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva iz Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da on neće prisustvovati forumu zbog toga što, između ostalog, učestvuje i visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, za kojeg smatra da nije legitiman. Iz DF-a su kazali da je takva odluka samo nastavak Dodikove političke i diplomatske izolacije jer, kako kažu, Željko Komšić i Šefik Džaferović i bez njega mogu u punom kapacitetu predstavljati BiH i njene državljane.

Održan je juče i sastanak Predsjedništva BiH na kojem je prisustvovao Milorad Dodik, ali je glasao protiv svih tačaka dnevnog reda. On je nakon sastanka rekao da na dnevnom redu nije bilo Bledskog foruma zbog čega smatra da i Komšić i Džaferović u Sloveniju mogu ići samo kao pojedinci, a ne da predstavljaju državu.

Sutra (2. septembra), na marginama Foruma članovi Predsjedništva BiH sastaće se s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, prenosi klix.ba.

 

Prethodni članakGrad Trebinje: U petak vakcinacija zaposlenih u oblasti turizma i ugostiteljstva
Naredni članakOvo ulje čisti krvne sudove, olakšava disanje i čuva zdravlje srca