Kolege se BOLNIM RIJEČIMA OPRAŠTAJU od Laneta Gutovića “Ti si bio jedini glumac koji je mogao sve” (VIDEO)

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji poslije teške bolesti.

ijest o smrti potresla je cijeli Balkan, a kolege se putem društvenih mreža opraštaja od velikana srpskog glumišta.

– Otišao je divni Milan Gutović Lane. Nismo snimili seriju, otišao si…. Pretužno! Radiša….. – napisao je Saša Joksimović.

 

Dragan Marinković Maca je podijelio Lanetovu fotografiju i stavio crno srce.

 

– Legenda si bio odavno, sad si u legendu i otišao. Zbogom dragi Lane, ti si bio jedini glumac koji je mogao sve! Milan Gutović 1946 – 2021 – napisala je Milica Milša.

 

– Ja nikada neću zaboraviti izvođenje kabarea “Obično Veče”, u Stupici, 12 marta 1991. Samo tri dana nakon tenkova na ulicama, sat vremena priče kako je zapravo došlo da martovskih demonstracija. Ne pamtim da sam se tako smijao. Hvala ti. Za sve ti hvala. Naročito za: ”Momci, pošto biblioteka ne radi, moraćemo u kafanu” – oprostio se ovim riječima Sergej Trifunović.

 

– Jako tužna vijest… Duša me boli za divnim i neobičnim glumcem. Njegova posebnost nije bila samo u glumačkom izrazu i plemenitoj ironiji koju je mrtav ozbiljan mogao da izgovori i sve nas od srca nasmije, nego u cjelokupnoj njegovoj ličnosti koju ovo licemjerno vrijeme nije moglo da zavede! Izuzetno intuitivan i pretačan u donošenju svojih sudova, a tiču se svih nas. Uskraćeni smo za još jedan efikasan lijek za naše mentalno zdravlje. Zbogom maestro, zbogom dobri moj- napisao je Lečić.

 

Serije i filmovi poput “Tijesne kože”, “Metle bez drške”, “Otvorenih vrata”, “Bijele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

Lane je prošle nedjelje primljen u bolnicu gdje je bio na intenzivnoj njezi, a kasnije priključen i na kiseonik. Svi testovi na korona virus pokazali su da je glumac bio negativan, ali je imao promjene na plućima za koje su ljekari pretpostavljali da je mogle da budu posljedica ranije preležanog kovida-19, piše Blic.

 

Prethodni članakBEBI SE ŽURILO Uz pomoć svjetla na telefonu porodili ženu u dvorištvu kuće
Naredni članakOPEN CITY MOSTAR: Septembar u znaku muzike i kulture