Kokanović se na šokantan način pokušao opravdati za ubistvo policijskog inspektora

Nikola Kokanović koji je osumnjičen za ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića (38) na šokantan način pokušao je se opravdati tokom saslušanja, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Podsjetimo, Kokanović je u nedelju uveče sa dva hica ubio Markovića ispred noćnog kluba „Džil“ u centru Bijeljine.

Kokanović je sin Zorana Kokanovića poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Izvor Srpskainfo ekskluzivno otkriva šta je Kokanović izjavio tokom kriminalističke obrade u policiji.

– Tokom kobne noći on je bio pijan i drogiran, pa je tokom ispitivanja u policiji tvrdio da se ničega ne sjeća. Policajcima je ispričao da se ne sjeća ni motiva ni ubistva inspektora Markovića – rekao je izvor Srpskainfo.

Međutim, kako kaže naš izvor, inspektori baš i nisu povjerovali u njegovu priču.

– Puno tu stvari pokazuje da je teško da je to istina. Pošto je on nakon ubistva pobjegao, odbacio oružje i slično. Sve to biće provjereno u narednom periodu – kaže sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, sumnja se da ipak postoji neka pozadina u ovom ubistvu.

– Za sada postoje informacije da se ne radi o nekoj kafanaskoj ili pijanskoj tuči. Ima tu još puno posla, mnoge stvari se trebaju provjeriti. Takođe, utvrđuje se i da li je Marković ubijen zbog svog posla – kaže izvor Srpskainfo.

ubistvo Bijeljina inspektor
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Marković u nedelju bio dežurni. Radio je drugu smjenu i prije zločina je zajedno sa kolegom bio na jednom uviđaju u Bijeljini.

S druge strane, Kokanović je ranije tog dana iz Brčkog došao u Bijeljinu jer je, kako se saznaje, suprugu dovezao da se porodi u Bolnici ”Sveti Vračevi”.

– Marković je po završetku posla otišao na piće u ”Džil” i tu ga je dovezao kolega. Sjedio je za šankom nekih pola sata. U međuvremenu, u noćni klub je ušao Kokanović sa društvom. Nisu se tu dugo zadržali. U klubu su bili svega pet minuta i za to vrijeme Kokanović i Marković nisu imali nikakav sukob, ni verbalni ni fizički – kaže izvor iz policije.

Kokanović je prvi izašao iz kluba, a u trenutku dok je Marković  izlazio  Kokanović je zapucao ka njemu. Pucao mu je u prsa i Marković je zadobio ustrelnu i prostrelnu ranu grudnog koša, od kojih je preminuo.

Prethodni članakKošarac: Nijedan zakon neće biti usvojen dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu
Naredni članakMartinović o formiranju Vlade HNK: Pregovori su u završnoj fazi