Izrael proglasio ratno stanje, raste broj žrtava s obje strane

Kabinet za bezbjednost Izraela izglasao je da je zemlja zvanično u ratnom stanju i da može da obavlja “značajne vojne aktivnosti”, saopšteno je danas iz kabineta premijera, javlja “Tajms of Izrael”.

Premijer Benjamin Netanijahu je već rekao da je zemlja u ratu nakon što su se teroristi Hamasa infiltrirali u južni Izrael, ubivši na stotine Izraelaca.

Odluka visokog bezbednosnog kabineta daje deklaraciji pravni status u skladu sa Osnovnim zakonom jer tačka 40. kaže da zemlja ne može da uđe u rat bez odluke vlade.

Broj poginulih u napadima koji je militantna grupa Hamas izvela na Izrael porastao je na preko 400, izjavili su izraelski zvaničnici, javlja “Tajms of Izrael”. Među poginulima je na desetine vojnika i policajaca koji su poginuli u borbi protiv terorista, navodi list.

Izraelsko Ministarstvo zdravlja je navelo da je broj ranjenih u bolnicama dostigao 2.048, uključujući 20 u kritičnom stanju i 330 teško ranjenih. Prema poslednjim podacima militantne grupe Hamas, broj nastradalih Palestinaca porastao je na 300, a skoro 2.000 ih je povređeno.

Prethodni članakKADROVIRANJE U MOSTARU MIMO VOLJE SRBA: Da li će gradonačelnik Kordić na srpsku poziciju postaviti supruga HDZ-ove vijećnice
Naredni članakKošarac: Uspjeh Srpske trn u oku sarajevske čaršije i pojedinih zapadnih zemalja