Košarac: Uspjeh Srpske trn u oku sarajevske čaršije i pojedinih zapadnih zemalja

Uspjeh Republike Srpske trn je u oku sarajevske čaršije i pojedinih zapadnih zemalja, koji uporno pokušavaju da ugroze njen položaj i ustavnu poziciju, kao i da politički neutralizuju Milorada Dodika, izjavio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

– Naravno da je njihova meta Dodik lično, a jedini njegov “grijeh” jeste što na ustavan način i legitimno štiti Srpsku i njene interese. To mu nikako ne mogu oprostiti! – poručio je Košarac.

Košarac  je naglasio da “Republika Srpska opstaje i nastavlja dalje”.

– Na međunarodnom planu prepoznata kao relevantan partner, ravnopravan sagovornik i dobro mjesto za investicije, zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici njenog rukovodstva na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom. Ljubav prema Srpskoj, patriotizam, ogroman trud, zalaganje i posvećenost predsjednika Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i institucija Srpske rezultirali su time da danas imamo sve više međunarodnih partnera i prijatelja koji razumiju unutrašnje prilike u BiH i žele saradnju sa Srpskom – istakao je Košarac.

On je podsjetio da je u proteklom periodu rukovodstvo Srpske imalo važne posjete i razgovore sa predstavnicima Mađarske, Rusije, Turske, Kine, Azerbejdžana i drugih zemalja, koje su spremne da sarađuju i investiraju u Srpsku.

– Njihova pomoć nije politički uslovljena, kao što je to slučaj sa EU. To smeta zapadnjacima i političkom Sarajevu. Znaju stranci, a zna i čaršija, da je politika Milorada Dodika nepremostiva prepreka za njihov glavni cilj – da otmu imovinu i da razvlaste Republiku Srpsku, umanje njen ustavni kapacitet u bolesnoj i nastranoj želji za unitarizacijom – rekao je Košarac.

Košarac je naveo da “onda slijede horski napadi na Dodika svim raspoloživim sredstvima – histerija, laži, lažne optužnice, prijetnje, sankcije i slično”.

– Da ponovim – dosta je te sarajevske žvake! Lažna je, prežvakana, istrošena i beskorisna. Dosadila je i Bogu i narodu! Ne prolazi vam i nikada neće proći. Građani Srpske stoje uz Milorada Dodika i Republiku Srpsku. Kako to do sada niste shvatili?! – poručio je Košarac.

Prethodni članakIzrael proglasio ratno stanje, raste broj žrtava s obje strane
Naredni članakLepa Brena na svadbi Srbina i Hrvata u Španiji