IZBORI U SRBIJI: Generalni konzulat Republike Srbije u Mostaru vrši prijave za glasanje

Generalni konzulat Republike Srbije u Mostaru poziva sve zainteresovane državljane Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji, da se prijave za glasanje na predstojećih vanrednim parlamentarnim izborima u Republici Srbiji koji su raspisani za 17. decembar. 2023. godine.

Zahtjev za glasanje, kao i zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak se može podnijeti svakim radnim danom sve do 25. novembra 2023. godine u ponoć. Uz popunjen zahtjev za glasanje i/ili zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak, potrebno je priložiti važeću očitanu ličnu kartu Republike Srbije ili kopiju važećeg pasoša sa upisanom adresom stanovanja u Republici Srbiji.

Neophodno je podnijeti zahtjev za glasanje u inostranstvu, bez obzira na činjenicu da je zahtjev već jednom podnijet na prošlim izborima.

Sve informacije o predstojećim izborima i glasanju u inostranstvu su dostupne na internet stranici Generalnog konzulata Republike Srbije u Mostaru, kao i na stranicama drugih diplomatsko konzularnih predstavništva Republike Srbije u BiH.

Kontakt Generalnog konzulata Republike Srbije u Mostaru: e-mail: gk.mostar@mfa.rs, telefon: + 387 36 556-001.

Prethodni članakMOSTAR: Bacili mu bombu na vrata, na sreću nije eksplodirala
Naredni članakČOVIĆ: POČINJU RAZGOVORI OKO IZBORNOG ZAKONA