Isak o “terorističkim ćelijama” u BiH: Dođite kod nas da vas obučimo da radite

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH govorio je o bezbjednosnoj situaciji u BiH, pogotovo kada je riječ o povećanju stepena bezbjednosti zbog situacije na Bliskom istoku. Isak je uputio i zamjerke na račun italijanske obavještajne službe.

Isak je objasnio da je stepen bezbjednosti podignut zbog sukoba zmeđu Izraela i Palestine.

– Naravno da je to iz predostrožnosti. Nema informacija da će se nešto desiti – naveo je.

Takođe, on je detaljnije govorio kako će to izgledati na terenu.

– Povećava se broj službenika u određenim mjestima, lokacijama. To je fizički način obezbjeđenja. Imamo druge načine i to operativne. Obilaze se određene institucije, dolazi se do određenih podataka, vrše se određeni pregledi na određenim lokacijama – istakao je Isak.

Nakon što je italijanski mediji objavili da tamošnja obavještajna služba raspolaže informacijama da je 20 terorističkih ćelija aktivno na našim prostorima, uključujući BiH Isak kaže da su te informacije netačne i da građani mogu mirno spavati, jer, kako navodi, bezbjednosna situacija je zadovoljavajuća.

– Nije tačno, iznose neistine. Naše službe rade profesionalno. Јa ću zamoliti njihove obavještajne službe da dođu kod nas na obuku, da ih naši ljudi obuče i da krenu raditi svoj posao kvalitetno – istakao je Isak.

Ponovio je Isak da ukoliko pravosudni organi narede da bezbjednosne strukture u FBiH budu operativne da uhapse Dodika to će i biti učinjeno.

Prethodni članakCrkva traži poništavanje rješenja kojim je vijećniku SDA data nacionalizovana zemlja
Naredni članakZlatan Elek izabran za novog predsjednika Srpske liste