HDZ BiH: Podrška Bevandinom stavu da se ne izdvoji novac za izbore

HDZ BiH podržao je danas stav ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslava Bevande da ne postoje uslovi da Savjet ministara izdvoji novac za finansiranje oktobarskih opštih izbora u BiH.

Iz ove stranke ocjenjuju da su javni i medijski pritisci na Bevandu u vezi sa obezbjeđivanjem sredstava za finansiranje oktobarskih opštih izbora kulminirali neskrivenim pozivom na kršenje zakona.

Takvi pokušaji, smatraju u ovoj stranci, nedvosmisleno se mogu kvalifikovati kao rušenje pravne države i vladavine zakona.

– Višemjesečni spinovi prema javnosti došli su do vrhunca nakon odbijanja hrvatskih ministara u Savjetu ministara da učestvuju u takvim radnjama koji dodatno urušavaju politički sistem – navode iz HDZ-a, pitajući gdje su predstavnici tih politika koji posljednjih 17 mjeseci blokiraju regularne procedure usvajanja budžeta BiH i blokiraju dogovor o Izbornom zakonu.

Bevanda je izjavio da je zakonom propisano da Savjet ministara može donijeti odluku o izdvajanju sredstava za izbore u slučaju privremenog finansiranja, ali nikako iz akumuliranih sredstava, što je HDZ BiH, čiji je Bevanda kadar, danas jasno podržao.

Prethodni članakĆurić na osnivanju „Urban by nature” haba jugoistočne Evrope
Naredni članakMostar će na ljeto biti potpuno pokriven kamerama