Gradonačelnica Sarajeva Kabirija prijavila FUP-u: Oglasio se i Kabiri

Sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić podnijela je prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Gross Kabirija.

“Juče sam bila primorana podnijeti prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Gross Kabirija. Naime, već nekoliko mjeseci žrtva sam konstantnog i skoro svakodnevnog uznemiravanja od strane pomenute osobe. S pozicije gradonačelnice uradila sam sve što je u mojoj moći u borbi protiv svake vrste nasilja, posebno nad ženama, ali postala sam žrtva istog.

Meta ovog čovjeka postala sam onog trenutka kada nisam dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje sam smatrala provokativnim, iako sam sve ostalo bila spremna ustupiti. Napadi su postali brutalniji u trenutku kada sam javno osudila ubijanje nedužnih civila u Palestini, ali i ubijanje nedužnih civila u Izraelu. Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno- u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi.

Svojim objavama motiviše i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubojstava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene lično, već i moje porodice, poručujući mi u njima da će mi ‘historija suditi vrlo brzo’, te da mi se moji stavovi ‘neće oprostiti’ itd. Nisam imala namjeru reagirati na način na koji sam reagirala, ali nakon sve učestalijih poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu. Pored prijave Federalnoj upravi policije, podnijeti ću i tužbu za klevetu. Zahvaljujem se stručnim licima iz FUP-a koji su postupili profesionalno i u domenu svojih mogućnosti poduzeli sve potrebne radnje”, napisala je Karić na službenom Facebook profilu.

Odgovorio Kabiri

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Kabirija. Poručio je da gradonačelnica Karić neće ušutkati nijednoga Jevreja, što je objavio i na svom Instargram storiju. Dodao je kako ne živimo u diktaturi, kao što bi ona željela da živimo i na kraju dodao kako se vide na sudu.

Prethodni članakUhapšene 3 osobe zbog lažnih dojava o namještenim sportskim utakmicama
Naredni članakBliži se kraj štrajka zdravstvenih radnika u HNK