Dubrovački aerodrom nosiće ime slavnog naučnika

Dubrovačko-neretvanska županija saopštila je danas da je pokrenuta službena procedura da međunarodni aerodrom u Čilipima pored Dubrovnika dobije ime po naučniku Ruđeru Boškoviću (1711-1787).

Ova incijativa biće sprovedena uz odgovarajuću internu proceduru, uz saglasnost vlade Hrvatske, saopšteno je iz Dubrovačko-neretvanske županije, prenosi portal Index.hr.

Na današnjem sastanku u Dubrovniku učestvovali su predstavnici kompanije suvlasnika Dubrovačkog aerodroma, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, predsednik Nadzornog odbora aerodroma Mario Curić, direktor aerodorma Viktor Šober, načelnik opštine Dubrovačko primorje Nikola Knežić i zastupnik u skupštini Dubrovnika Krešimir Marković.

“Riječ je o sprovođenju dugogodišnje inicijative kojom se odaje počast poznatom i istorijski veoma značajnom hrvatskom naučniku Ruđeru Boškoviću, koji je rođen u Dubrovniku”, navodi se u saopštenju Dubrovačko-neretvanske županije.

Prethodni članakNovak Đoković dobitnik Povelje SPKD “Prosvjeta” za 2022. godinu
Naredni članakPOKUŠAJ UGOVORENOG BRAKA Policija iz Kalesije sprečila prodaju djevojčice u Srbiju, na granici je zatekli u vjenčanici