Drvar nema sredstava da pomogne svima koji su pretrpjeli štetu, očekuju pomoć

Pored svakodnevnih poteškoća u životu, povratnici u Federaciji, ovih dana suočavaju se i sa problemima koji su nastali uslijed nevremena koje je pogodilo cijelu BiH.

Načelnica Drvara Dušica Runić rekla je da opština nema dovoljno finansijskih sredstava da pomogne svim građanima koji su pretrpjeli štetu u olujnom nevremenu koje je prije tri dana pogodilo ovu opštinu, dodajući da očekuju pomoć Republike Srpske i Srbije.

– Teško da možemo pomoći građanima, jer je imamo nedostatak sredstava i ljudi – rekla je ona, podsjećajući da je juče počela prijava štete.

Runićeva je dodala da je u Drvaru na snazi stanje elementarne nepogode, dodajući da je šteta velika i da su oštećenja pretrpjela mnogobrojna domaćinstava, institucije, ali i putna infrastruktura.

Runićeva je rekla da oštećenja na Domu zdravlja saniraju vlasti Livanjskog kantona, dok je prioritet lokalne vlasti saniranje posljedica na Radničkom domu.

– Kada je u pitanju Sportski centar, on, nažalost, dugo godina nije među prioritetima, ali ovdje moramo raditi na procjeni koja zahtijeva rekonstrukciju u fazama, u prvom dijelu saniranje novonastale štete, odnosno natkrivanje tribina – navela je ona.

Prethodni članakSavjet bezbjednosti ponovo bez saglasnosti o Pojasu Gaze, nova sjednica u četvrtak
Naredni članakTramp odbio poziv Zelenskog da posjeti Ukrajinu