Dodik: Neću oprostiti NATO zločine i nikada neću pristati da budemo dio tog saveza (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, u obraćanju na centralnoj manifestaciji u Kraljevu povodom Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji, da su Srbi slobodarski narod koji nikada neće zaboraviti žrtve agresije, te da on nikada neće oprostiti ovaj strašan zločin.

– Neću im oprostiti i zato nikada neću pristati da budemo dio tog saveza – poručio je Dodik.

On je podsjetio na zločinački pohod NATO u dva navrata na slobodarski srpski narod i Republiku Srpsku i Srbiju.

Dodik je upitao kakve je veze s ratom imalo rušenje škola, vrtića i ubijanje djece, za koju su rekli da su kolateralna šteta tokom NATO agresije.

– Ti bezočnici iz NATO saveza sa onim njihovim portparolom zmijskog i fašističkog izgleda, govorili su nam da je to operacija humanitarnog karaktera, a da su djeca kolateralna šteta. Prevario sam se kada sam očekivao da će se ti ljudi izviniti. Oni uživaju u sjećanju na to i misle da su junaci onog, ali i ovog vremena – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je naučen da prašta, ali da neke stvari ne može oprostiti.

– To je bilo samo isprobavanje nove tehnike. Kako dijete umire koje ništa ne razumije? Kako je to? Da li oni koji su to radili i gađali tu djecu imaju ikakvog obzira? Imaju li dušu? Kako spavaju? – upitao je Dodik.

On je naglasio da je NATO posijao mnogo štete, ali da život treba nastaviti sa ranama i bolom za izgubljenima. Dodao je da se Srbija razvijajući odužuje onima koji su ginuli za nju, te da je danas najvažnije jedinstvo srpskog naroda

– Srbija je nastavila svoj put i mi Srbi bilo gdje da živimo – rekao je Dodik, dodavši da srpski narod iz Republike Srpske pripada jedinstvenom srpskom narodu i da ne postoje “bosanski Srbi”, “kosovski Srbi”, “hrvatski Srbi”, već samo Srbi.

NATO agresija na Saveznu Republiku Јugoslaviju počela je 24. marta 1999. godine i trajala je 78 dana. Tokom agresije, korištena su ubojita sredstva zabranjena međunarodnim konvencijama, uključujući kasetne bombe i granate punjene osiromašenim uranijumom.

U velikim civilnim razaranjima ubijeno je nekoliko hiljada ljudi, a više od 6.000 zadobilo je ozbiljne povrede, koje su u velikom broju izazvale trajni invaliditet.

Prethodni članakAPEL ZA POMOĆ: Pomozimo maloj Ivi iz Mostara
Naredni članakVUČIĆ: NEĆEMO DA KLEČIMO