APEL ZA POMOĆ: Pomozimo maloj Ivi iz Mostara

Molim vas, ko može da odvoji minut vremena i pročita moju objavu, pa ako je u mogućnosti i da pomogne, biću neizmjerno zahvalna!

Mojoj kćerki Ivi, koja je rođena 2008., potrebna je pomoć za liječenje i operaciju kičme. Ivi je 2014. dijagnosticirana skolioza. Uprkos svakodnevnim vježbama i nošenju ortoze stanje se pogoršavalo da bi zadnji Rtg pokazao naglo pogoršanje (T3 41°, T8 67° i L2 52°) te su se specijalisti složili da je jedino rješenje operacija kako bi se zaustavila dalja progresija i kako ne bi došlo do ostalih zdravstvenih problema prouzrokovanih deformitetom kičme u vidu problema s unutarnjim organima, prvenstveno srcem i plućima. Predloženo je da se operacija uradi u Turskoj.

15.3.2022. odlazimo u Istanbul na pregled i konsultacije kod Prof. dr. Ahmeta Alanaya, svjetskog stručnjaka koji je radio i na najtežim slučajevima. Prof. dr. Alanay koristi VBT metodu operacije kičme koja pošteđuje mobilnost kičme te dijete i dalje može rasti i razvijati se dok fuzijska operacija smanjuje tu mogućnost.

Nakon pregleda smo dobili predračun u iznosu od 70 000€ i to su troškovi samo operativnog zahvata a uz to će biti dodatnih troškova poput putnih, odlazaka na kontrole i rehabilitacija, što ja kao samohrani roditelj nisam u mogućnosti osigurati svom djetetu. Molim sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu jer samo s vašom pomoći moje dijete će imati mogućnost otići na operaciju i nastaviti normalan život.

Uplate se mogu vršiti na račune:

Za uplate iz inostranstva:

Blaženka Šunjić

IBAN: BA393381302851896425

SWIFT: UNCRBA22

IME BANKE: UniCredit Bank d.d. Mostar

Za uplate iz BiH:

Blaženka Šunjić

UniCredit Bank 3381302551895116

Prethodni članakZAPALIO SE KROV: Brzom intervencijo mostarskih vatrogasaca kuća spažena da ne izgori
Naredni članakDodik: Neću oprostiti NATO zločine i nikada neću pristati da budemo dio tog saveza (VIDEO)