VUČIĆ: NEĆEMO DA KLEČIMO

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obilježavanju Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji.

“Oprostićemo ako budemo mogli, zaboraviti samo ako nas ne bude bilo”, poruka je ovog skupa.

 

“Pre tačno 23 godine krenuo je brutalan, jeziv, zločinački, užasan, neljudski napad na jednu malu zemlju koja teško da je nekome nešto skrivila. Ta mala zemlja nikoga nije napala, nije ugrozila teritoriju druge zemlje. Taj narod je želeo da bude svoj na svome, da čuva svoja ognjišta i ništa više. Neki drugi, njih 19 velikih, najvećih, moćnih, najmoćnijih, silnih, najsilnijih su svu svoju bahatost želeli da pokažu na jednom malom, slobodarskom i nepokvarenom srpskom narodu. Naš narod nije ni znao šta ga je snašlo. Zamislite ‘junake’ koji vas napadaju 19 na jednog. Šta kažemo na ulici kad dvojica napadnu jednog? A njih 19 su napali jednog?”

“Nije im bilo dovoljno to što su tom narodu činili u godinama pre toga, ostvrili su se da ubiju i dušu i srce tog naroda. Naši ljudi nisu verovali da je moguće da na kraju 20. veka budu tako brutalno napadnuti: 19 na 1”.

“Sada hoćete da klečimo pred vama i da vam se izvinimo što ste nas tukli i što ste ubijali našu decu. Nećemo da klečimo i nećemo da molimo. Hoćemo da čuvamo sećanje na naše stradale i nikada vam nećemo zaboraviti ono što ste radili. Predsednik Dodik kaže da ne može da oprosti, ali moramo da razgovaramo i da gledamo u budućnost, ali kako da zaboravimo”?

Predsjednik je pročitao imena svih žrtava iz Kraljeva.

“Moje pitanje je: Zašto vas je bilo samo 19? Zašto vas nije bilo još?”

“Danas se navršava 23 godine od agresije na našu zemlju. Ponoviću, agresije na našu zemlju. Ponoviću, agresije na našu zemlju”.

“Pustite nas da 24. marta, taj jedan dan, odamo poštu žrtvama i zato ućutite na taj jedan dan”.

“Nismo mnogo uplašili vlasti u Prištini, ali ni siledžija koji ih podržavaju”.

“Sve što budemo mogli iz sveg srca, iz dubine duše daćemo sve od sebe da sačuvamo mir i da Dunja nikad ne oseti ono što je cela njena porodica osetila, ali oni koji misle da će da nam proteruju i ubijaju narod moraju da znaju da se to neće dogoditi, jer Srbija više nije džak za udaranje. Srbija je zemlja ponosnog i snažnog naroda. Srbija će čuvati svoju slobodu jednako snažno kao i mir “.

On kaže da nema veće vrijednosti od života djece i moli za kraj ratova i sukoba.

Prethodni članakDodik: Neću oprostiti NATO zločine i nikada neću pristati da budemo dio tog saveza (VIDEO)
Naredni članakŠta znači kad vam titra oko