Dodik nakon povratka iz Mađarske “Republika Srpska ima više prijatelja nego ikada do sada”

Republika Srpska ima više prijatelja nego ikada do sada, poručio je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije, nakon povratka iz Mađarskoj gdje je boravio u protekla dva dana zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH, Željkom Cvijanović.

Tokom boravka u Budimpešti, osim sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, Dodik i Cvijanovićeva susreli su se i sa predsjednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom, azerbejdžanskim predsjednikom, Ilhamom Alijevim, kao i sa predsjednikom Tatarstana, Rustamom Minihanovim.

Dodik je istakao da je prvi dan posjete Mađarskoj bio vezan za posjetu pravoslavnom manastiru u Sant Andreji i da je on bio kum slave koja je taj dan obilježena.

– Drugi dan je bio vezan za ono čime ste već upoznati. Mnogi kažu da će Srpska biti izopštena ili da je politički skrajnuta. To nije tačno. Republika Srpska ima više prijatelja nego ikada dosada. Mi smo imali priliku da se sretnemo sa mnogim ljudima koji su ostali važni u svojim zemljama, kao što je bivši premijer Slovenije Janez Janša, Austrije Sebastijan Kurc, ali i mnogi drugi koje ne bih nabrajao – rekao je Dodik. On ističe da su u Mađarskoj razgovarali o brojnim važnim pitanjima i da su njihovi sagovornici razumjeli položaj Srpske.

Prethodni članakCvijanović: Zahvalnost Mađarskoj za političkom razumijevanju – nastavljamo saradnju
Naredni članakCvijanović: Vraćanje optužnice na doradu govori o kredibilitetu Suda i Tužilaštva BiH