Cvijanović: Zahvalnost Mađarskoj za političkom razumijevanju – nastavljamo saradnju

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da je zahvalna Mađarskoj za političko razumijevanje stanja u BiH, te dodala da se nastavlja saradnja Srpske i Mađarske.

– Zadovoljstvo nam je što smo učestovaovali na svim događajima u Mađarskoj, te obavili razgovore u kontinuitetu sa premijerom Viktorom Orbanom i ministrima, gdje smo se dogovorili nastavak saradnje. Nastavljamo realizaciju podrške poljoprivrednim proizvođačima – istakla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare.

Naglasio je da je Mađarska prijatelj Srpske.

– I prije više od 10 godina napravili su sa BiH zajedničku mještovitu komosiju i kad je bila posjeta premijera Orbana. On je izjavio nezadovoljstvo što se jedno takvo tijelo nije pomjerilo. Uputio je tada drugom entitetu poziv za aganažovanje. Istakao je važnost saradnje sa Srpskom, u odnosu na drugi entitet – navela je Cvijanovićava.

– Ovo je bila prilika da razgovaramo i sa drugim veoma važnim gostima, od kojih bi istakla razgovore sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim. Imamo opredijeljenost Aerbejdžana da investiraju u Srpsku – dodala je Cvijanovićeva.

Podsjećamo, tokom posjete Budimpešti, zvaničnici Srpske upoznali su mađarskog premijera Viktora Orbana sa sutuacijom u BiH u kojoj neizabrani stranac nameće zakone i krši norme Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, rekao je da su sankcije osuđene na propast i da donose opasnost i nestabilnost regionu.

Predsjednik Dodik, je rekao da Republika Srpska i Mađarska žele da sarađuju, a dogovoreno je i formiranje Savjeta za praćenje projekata kojim će rukovoditi Dodik i Orban.

Prethodni članakMostar: Provaljeno u kafić
Naredni članakDodik nakon povratka iz Mađarske “Republika Srpska ima više prijatelja nego ikada do sada”