ČOVIĆ ČESTITAO VUČIĆU I ORBANU NA POBJEDI

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uputio je  čestitku Aleksandru Vučiću na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu kao i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke (SNS) na izborima u Republici Srbiji.

”Dozvolite mi u ime hrvatskog naroda BiH, u ime moje domovine BiH ali i u svoje  lično, uputiti najiskrenije čestitke na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu kao i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke, s Vama na čelu, na izborima u Republici Srbiji”, saopštio je Čović.

Čović smatra da će Vučić ponovo ukazano snažno istorijsko povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake.

”Vjerujem kako ćemo našu dosadašnju dobru saradnju, prijateljstvo i trajnu vezu naših domovina, BiH i Republike Srbije, još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naših naroda”, naveo je Čović.

On je uputio čestitku na izbornoj pobjedi Viktoru Orbanu i Mađarskom građanskom savezu.

”Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaz povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demohršićanskim principima stranke FIDESZ koju predvodite. Uvjeren sam kako ćemo u skorijem periodu imati priliku za susret kada ćemo kroz prijateljski razgovor još više učvrstiti veze naših dvaju naroda i zemalja”, naveo je Čović.

Prethodni članakFIRME IZ SRPSKE NA MEĐUNARODNOM SAJMU U MOSTARU
Naredni članakANA BRNABIĆ STIŽE SUTRA U MOSTAR