Bilećko jezero – neiskorišteni turistički biser

Bilećko jezero ima veliki neikorišten turistički potencijal, od gastronomije, sportskog ribolova, pa do sportova na vodi, izjavio je Srni rukovodilac sektora za promociju turizma u Turističkoj organizaciji Republike Srpske Marko Radić.

– Bilećko jezero sada nema nijedan sadržaj koji je interesantan turistima, osim donekle ljubiteljima sportskog ribolova i fotografima – istakao je Radić.

On je napomenuo da bi razvojem Trebinja kao regionalnog turističkog centra i druge manje opštine u Hercegovini mogle profitirati, počev od Ljubinja do Nevesinja, istakavši da sva ta mjesta imaju potencijal da budu mnogo više afirmisana.

Kada je riječ o Bilećkom jezeru koje je udaljeno od Trebinja na svega pola sata vožnje, Radić kaže da za manje projekte, poput obilježavanja staza za pječašenje, bicikle, suvenirnice, otvaranje info-centra, izgradnju spomenika znamenitim ličnostima poput Oskarovca Karla Maldena koji je porijeklom iz Bileće, nije potrebno mnogo sredstva.

Zašto takve stvari ne postoje, Radić kaže da treba pitati lokalne vlasti i dodaje da Bileća danas ima samo jedan motel i nekoliko privatnih apartmana koje tek treba uvesti u regularne tokove poslovanja.

On je dodao da, kao u Bileći, ni i u ostalim manjim opštinama u Hercegovini skoro da nema hotela ili motela za “turistički početak”, a da su putevi kojima se dolazi do većine tih mjesta, pa i magistralni, u lošem stanju, što se, kako je rekao, tiče svih nas.

Radić je istakao da je potrebno obezbijediti infrastrukturu kako bi ljudi mogli kroz osnovne i dodatne poslove, baveći se turizmom, da obezbijede potrebe za život.

– Turizam je jedan od najproduktivnijih načina koji će vam na svaku uloženu marku vratiti petostruko – istakao je Radić.

Prema njegovim riječima, ne može se reći da se stvari nisu pokrenule sa nule kada je riječ o turizmu u svim tim opštinama, ali da se na neke kapitalne promjene još čeka.

Prethodni članakDr Ranko Rajović: Ovo je ubjedljivo najbolja aktivnost na koju treba da upišete svoje dijete
Naredni članakNešić pozvao Tužilaštvo da otvori istragu protiv Šmita; Njemački diplomata boravi u BiH na osnovu diplomatske note