BAREL NAFTE 116 DOLARA Tržište kriptovaluta u crvenom

Na londonskom tržištu cijena barela iznosi 116 dolara, a na američkom tržištu takođe je cijena iznosi 110 dolara po barelu.

Libija ima sve više problema sa izvozom “crnog zlata” zbog pogoršanja političke krize, dok antivladini protesti u Ekvadoru prijete da obustave proizvodnju u toj bivšoj članici Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), prenosi Blumberg.

Bilo kakav prekid isporuka mogao bi da se poput koncentričnih krugova proširi globalnim tržištem nafte, koje je pod pritiskom jake tražnje podstaknute ekonomskim oporavkom i sputanih trgovinskih tokova iz Rusije nakon njenog napada na Ukrajinu.

Neke članice grupe OPEK+, koju čine zemlje OPEK-a i njihovi saveznici predvođeni Rusijom, ne uspevaju da ispune svoje proizvodne ciljeve za ovu godinu, što pogoršava situaciju na tržištu, piše Tanjug.

Izgledi za dodatnim povećanjem ponude dva ključna proizvođača u OPEK, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije, takođe ograničeni.

Bitkoin 20.000 dolara

Tržište kriptovaluta od jutros je u minusu. Vrijednost bitkoina iznosi 20.162 dolara, što je pad za dva odsto u odnosu na juče. Ostale kriptovalute su takođe u minusu.

Prethodni članakI narednih dana PAKLENO VRUĆE: Noći tropske, po danu temperatura do 39 stepeni
Naredni članakRuska vojska zarobila gradonačelnika Hersona: Izvršen pretres njegove kancelarije (FOTO)