Ženu ubio sjekirom zbog ljubomore!

Stravičan slučaj koji se desio u naselju Vida 2 u Gradačcu, gdje je u porodičnoj kući Refik Mujedinović, kako se sumnja, preksinoć sjekirom ubio suprugu Halidu, a potom se objesio u svojoj kući u Srebreniku, uznemirio je kompletnu bh. javnost.

Društvene mreže

Ovo je novi slučaj femicida u posljednjih nekoliko mjeseci. Prije svega dva mjeseca brutalno je ubijena Amra Kahrimanović. U Amru je policajac Elvis Ćustendil, koji je bio pijan, ispalio 16 metaka.

Tuzlanski kanton, ali i cijelu državu, prije godinu je potresao i zločin monstruma Nermina Sulejmanovića, koji je u Gradačcu ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović te još dvije osobe, prenoseći sve uživo na društvenim mrežama.

Posljednji zločin u Gradačcu novi je alarm da je društvo zakazalo. Halida je ubijena sjekirom, iako se još čekaju vještačenja koja će to zvanično i potvrditi. Njeno tijelo pronašla je mlađa kćerka iz prvog braka.

Ekipa „Avaza“ posjetila je jučer Gradačac i kuću gdje se desilo ubistvo. Policija je još radila uviđaj, a žuta traka bila je postavljena oko kuće. Komšije s kojima smo razgovarali kažu da ništa nije upućivalo da će do ovoga doći.

 

Jedna od komšinica Mujedinovića u razgovoru za portal “Avaza” ispričala je da je Refik bio rudar u penziji te da niko nije primijetio da su imali problema u braku.

– Šta se desilo, ne zna niko osim Allaha, dž. š., i njih dvoje. Kad je uradio to što je uradio, kad je ubio Halidu, okupao se, presvukao i otišao u Srebrenik, gdje je imao kuću, i objesio se – navela je komšinica.

Našao poruke

Prema informacijama „Avaza“, motiv ubistva navodno je ljubomora. Refik je, kako je pokazala istraga, u mobitelu nesretne žene navodno našao neke poruke koje su bile okidač da počini stravičan zločin, a zatim ode u Srebrenik, u drugu kuću u kojoj su živjeli, te se objesi. No, Refik je ostavio oproštajno pismo u kojem je napisao: “Oprostite mi zbog ovoga što sam uradio.”

Živjeli su lijepo

– Halida i on su lijepo živjeli, bez problema. Ona je imala kuću u Gradačcu, on u Srebreniku. Imali su djecu iz prvih brakova, čovjek je bio vjernik, pošten, nisu imali problema. Normalno su živjeli, solidno, penzionerski – kazala je naša sagovornica (identitet poznat redakciji).

Otežavajuća okolnost je što nema očevidaca zločina.

Prethodni članakUdruženje novinara Srpske upitalo BHRT: Zašto nikada ne prenosite obilježavanja stradanja Srba?
Naredni članakDodik: Donijećemo odluke koje će zaštititi izborni proces