ZAVRŠEN SVEČANI DEFILE POVODOM DANA REPUBLIKE-DODIK: Ne trebaju nam tutori, ovaj narod nikada nije živio porobljen

Svečani defile povodom obilježavanja Dana Republike Srpske u Banja Luci je završen. Ove godine održan je najsvečaniji defile sa preko 3.000 učesnika, a defile je pratilo na desetine hiljada građana koji su i pored niskih temperatura satima stajali na ulicama Banja Luke sa zastavama u rukama. Poruka koja je poslana sa defilea jeste da, kada je u pitanju Dan Republike Srpske, jeste da su svi građani Srpske, bez obzira na političko opredjeljenje ujedinjeni u stavu da Srpska jeste na prvom mjestu i da im niko ne može zabraniti da slave rođendan Republike.

Zahvalan na jedinstvu bio je i predsjednik Srpske Milorad Dodik koji se zahvalio građanima koji su se okupili na ulicama da zajedno proslave Dan Republike.

On je na početku svog obraćanja pozdravio okupljene čestitajući im Božić i Dan Republike.Dodik je istakao da Srbi imaju pravo da obilježavaju Dan Republike, a svi oni koji pokušavaju da ga ospore neće u tome uspjeti.

– Republika je imala svoj početak u miru i nastavila da postoji u ratu. Moramo odati poštu onima koji su dali svoje živote za ovu Republiku i zato je ne damo. Ne može niko da nam je uskrati. Republika je za nas sloboda – istakao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska postigla veliki napredak za 32 godine postojanja, podsjećaju da je 30.000 ljudi dalo život za odbranu Republike Srpske.

– Zato ne damo Republiku, zato ona u sebi ima moralni, snažan aspekt koji niko ne može da ukine i uskrati. Sloboda je za nas način života – poručio je predsjednik Srpske.

On je dodao da je sloboda ono što treba Republici Srpskoj, te da joj ne trebaju kolonizatori i oni koji žele da je zabrane i ukinu.

“Ne trebaju nam kolonizatori niti tutori. Ovaj narod nikada nije živio porobljen. Zato ovo ne smije biti zabranjeno, ako bude zabranjeno znači da smo pali”, rekao je Dodik.

Dodik ističe da neki smatraju da ono što srpski narod proslavlja nije nešto, ali su u zabludi.

– Mi ne želimo sukobe i nećemo da ih vodimo. Hoćemo da ovi naši policajci brane naš miran san i sigurnu kuću. Neka živi naša Republika Srpska, neka živi Srbija, neka živi Srpska – poručio je Dodik.

Prethodni članakSRPSKA SLAVI DAN REPUBLIKE-POČEO SVEČANI DEFILE, ULICE BANJA LUKE PREPUNE LJUDI
Naredni članakHDZ STRANKAMA TROJKE IZNIO NOVI PRIJEDLOG IZMJENA IZBORNOG ZAKONA BIH