Zatražen pritvor za Milovića i Bagu

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za pomoćnika komandira Јedinice Granične policije Trebinje Blagoja Milovića i državljanin BiH i Hrvatske Ivicu Bagu, koji su uhapšeni zbog sumnje na organizovani kriminal i druga krivična djela, rečeno je Srni u Tužilaštvu BiH.

Ročište o ovom zahtjevu Tužilaštva trebalo bi biti održano danas.

Milović i Bago uhapšeni su u ponedjeljak, 8. jula, po naredbi Tužilaštva BiH zbog krivičnih djela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih, a istragom je obuhvaćen i zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu Zoran Galić zbog primanja dara i zloupotrebe položaja u periodu dok je bio direktor Granične policije BiH.

Prema navodima Tužilaštva BiH, Galić je pobjegao u Hrvatsku.

Iz Ministarstva pravde u Savjetu ministara Srni je juče rečeno da nisu primili predmet sa imenom Zorana Galića.

Iz Ministarstva pravde podsjećaju da u predmetima međunarodne pravne pomoći, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, nikada ne postupaju samoinicijativno, već isključivo na zahtjev mjerodavnih pravosudnih ili policijskih tijela.

Međunarodna pravna pomoć u krivičnim stvarima podrazumijeva i postupke ekstradicije.

Prethodni članakKošarac: Zatražena informacija o tome ko je naredio da se zastave na zajedničkim institucijama spuste na pola koplja
Naredni članakVučić-Vučević: Oni kojima se žuri u sukobe treba dobro da razmisle, sutra odgovor Bećiroviću