Zaplinjeno 260 kilograma marihuane na GP Vraćenovići – Deleuša

Dvjesta šezdeset kilograma marihuane zaplijenjeno je na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići – Deleuša, na izlazu iz Crne Gore ka Bosni i Hercegovini.

Uhapšen je Podgoričanin B.G. (37) koji je, kako je saopšteno iz Uprave policije, vozio teretno vozilo marke „Volvo”, a 45 većih pakovanja droge pronađeno je u posebno izrađenom „bunkeru“ u priključnom vozilu.

Iz policije su kazali da je akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala sprovođena u periodu od više mjeseci kroz razmjenu podataka sa međunarodnim partnerima, u cilju presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i dalje ka zemljama Zapadne Evrope. U akciji su učestvovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra bezbjednosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina Crne Gore – Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu.

U kamionu, kako je saopšteno, nije bilo legalne robe namijenjene za izvoz, već je kao prazan trebalo da napusti teritoriju Crne Gore.

„Kriminalistička obrada koju je policija sprovela upućuje na sumnju da je opojna droga bila namijenjena daljem krijumčarenju ka jednoj od zemalja Zapadne Evrope”, navode iz policije.

Nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se B.G. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prethodni članakTužilaštvo BiH godinama odugovlačilo istragu zločina nad Srbima u Čapljini: Čekali da svi pomru pa obustavili istragu
Naredni članakSLUŽEN POMEN EPISKOPU ATANASIJU