Zapečaćena tri objekta, kazne teške 107.600 KM

Na području Tuzlanskog kantona izvršeno je 36 inspekcijskih nadzora u kojima su zapečaćena tri objekata i izdato 28 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 107.600 KM, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

U ovim kontrolama poreski inspektori otkrili su jednog obveznika koji je obavljao djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, četiri neprijavljena radnika, 10 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i šest obveznika koji nisu predali finansijske izvještaje za prošlu godinu.

Ovim akcijama bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i ostale uslužne djelatnostima, navodi Srna.

Kontrole su izvršene na području Čelića, Gračanice, Gradačca, Kladnja, Lukavca, Sapne, Srebrenika, Tuzle i Živinica, s ciljem provjere poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima, zapošljavanja radnika na crno, provjere predaje finansijskih izvještaja i plaćanja doprinosa.

Prethodni članakPartizan mijenja ime?!
Naredni članakPortal Istraga objavio nove prepiske iz Sky-a, Behram: “Neka Kljake nastave raditi za nas, da nismo džaba uložili 50.000”, Tito: “Ma kakvih 50 hiljada, to je smiješno”