„Za 15 dana biće poznato da li je epidemija pod kontrolom“

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv pandemije virusa korona epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da će za petnaestak dana moći da se kaže da li je epidemija virusa korona u Srbiji stavljena pod kontrolu.

Što se tiče trenutne epidemiološke situacije, Tiodorović kaže da je Srbija na putu da potpuno smanji broj oboljelih i preminulih.

Tiodorović je naveo da se u kliničkim centrima i bolnicama otpušta više pacijenata zaraženih virusom korona, nego što se prima, ali da je i dalje veliki broj pregleda u kovid ambulantama.

„Kada ima dosta pregleda i pored toga što je prijem u bolinice mnogo manji nego pre petnaestak dana, to govori da se i virus održava“, rekao je Tiodorović.

Što se tiče početka školske godine, Tiodorović kaže da je zajednički stav Kriznog štaba bio da je potrebno da djeca pođu da školu, što je zasnovano na nekoliko faktora, a prvi je da je povoljnija epidemiološka situacija.

„Ako krene neki novi pik, deca ne bi išla u školu, već bi nastava bila organizovana onlajn“, rekao je Tiodorović za Televizju „Pink“.