U RS sedmoro preminulo od virusa korona, 106 novozaraženih, 12 slučajeva u Gacku

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici „Sv. Vračevi“ u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 471 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 106 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 54 muške i 52 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 77 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 35 osoba je iz Banjaluke, 12 iz Gacka, po osam iz Doboja i Teslića, po šest iz Bijeljine i Foče, pet iz Šamca, četiri iz Višegrada, po tri iz Gradiške, Mrkonjić Grada, po dvije iz Kneževa, Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Laktaša i po jedna iz Trebinja, Dervente, Modriče, Nevesinja, Prijedora, Srpca, Šipova i Kalinovika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o šest muškaraca i jednoj ženi starije životne dobi iz Prijedora, Teslića, Dervente, Bijeljine, Zvornika, Modriče i Petrova.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 6.363 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 220 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.867 osoba, testirane su ukupno 58.673 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 255, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 194.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.541 osoba, a nadzor je završen kod 50.367 osoba.