Vulić: Vodi se hibridni rat protiv Srpske

Protiv Republike Srpske vodi se hibridni rat, a njegov cilj je nestanak Srba sa ovih prostora, rekla je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Posjeta Sarajevu zamjenika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove DŽejmsa O'Brajena, prema riječima Vulićeve nije donijela ništa dobro.

– Nevjerovatno da neko ko bi trebao da bude tumač Dejtonskog sporazuma priča takve gluposti. BiH je plijen u određenim strukturama SAD. To je jedna hobotnica koja radi na onome što se zove unitarna BiH. Kakav licjemer morate biti da govorite o secesiji Republike Srpske, a u njegovoj državi se na velika zvona govori o secesiji Teksasa – naglasila je Vulićeva za RTRS.

Ona podsjeća da je Amerika bila uzor demokratije na ovim prostorima.

– Učili su nas demokratiji, a sada rade sve suprotno od toga. Ukoliko ne bude Dejtonske BiH, pkašim se da uopšte neće biti BiH – rekla je Sanja Vulić.

DŽejms O Brajen, koji je i učesnik dejtonskih pregovora, rekao je da imovina pripada BiH.

– Cjelokupna BiH ima nemjerljivo prirodno bogatstvo, a mi smo za njih samo plijen. Institucije Republike Srpske su jedine koji brane stavove suvereniteta kako BiH, tako i Republike Srpske – poručila je Vulićeva.

Bošnjačke političare vidi kao produženu ruku određenog dijela međunarodne zajednice.

– Bošnjački političari su kukavice, tu su kao ikebane da ispoštuju instrukcije O'Brajana i ostalih. Pravi faktor nestabilnosti u BiH je upravo bošnjački korpus, koji sluša samo međunarodne mentore. Јasno je da je Republika Srpska za saradnju sa NATO, ali bez članstva u Alijansi – poručila je Vulićeva.

– U ponedjeljak, 5. februara, zakazano je ročište u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Predmet je zvanično razdvojen od v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

– Sve je jasno, sudi se institucijama Republike Srpske, a ne Dodiku i Lukiću – istakla je Vulićeva.

Prethodni članakKovačević: Hrabro priznanje O`Brajena da je američka politika u BiH pogrešna
Naredni članakPoslije pritiska iz Ukrajine HBO zamijenio Miloša Bikovića u seriji “Bijeli lotos”