VUJOVIĆ KATEGORIČAN “Euro se mora otkazati, ovo nema veze sa životom i mozgom”

Veselin Vujović, svojevremeno jedan od najboljih rukometaša planete, trener koji je u prethodnoj sezoni sjedio na klupi banjalučkog Borca smatra da se Evropsko prvensvo treba odgoditi.

On je naglasio da šampionat koji počinje 13. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, treba otkazati, a razlog je ogroman broj igrača koji su zaraženi korona virusom.

Vujović koji je bio selektor Slovenije, koji se nedavno razišao sa ekipom Vardara, nakon serije poraza u Ligi šampiona, smatra da smorta najboljih selekcija Starog kontinenta, u situaciji kada je većina reprezentacija u ozbiljnim problemima sa koronavirusom, gubi svaki smisao.

– Iskreno, zaista mi nije jasno kome je normalnom u interesu da se ovakav turnir odigra. Koliko ima smisla da ekipe sa po šest, sedam zaraženih igrača putuju da bi u slučaju pozitivnog testa ti momci morali biti u izolaciji, a onda se nakon desetak dana bez treninga vratiti na parket da igraju utakmice? To nema veze sa životom i zdravim mozgom. Kakav rukomet ćemo onda gledati? Nikakav, eto kakav. A da ne spominjem mogućnosti povreda – rekao je Veselin Vujoviću intervjuu za Index HR, pa nastavio:

– Pretpostavljam da će i države organizatori uvesti neke mjere pa bi se lako moglo dogoditi da se turnir odigra bez publike. Pitam ja sada te mudrace, a za koga se onda šampionat Evrope uopšte igra? Moje mišljenje je da se Evropsko prvenstvo mora otkazati. Neće svet propasti ako preskočimo jedan turnir – dodao je on.

Da li će se šampionat Evrope odigrati, ili će u poslednjem trenutku ipak biti otkazan, saznaćemo vrlo brzo jer broj pozitvnih slučajeva raste iz dana u dan, a do 13. januara, sve reprezentacije će imati još tri obavezna testiranja.

Prethodni članakSrećan Badnji dan
Naredni članakSRAMOTA Na dan kada je pomogao Australiji Novaka deportovali