VUČIĆU NAJVEĆE PRIZNANJE OPŠTINE NEVESINJE

Načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović i savjetnik predsjednika Srbije Adam Šukalo

Predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću danas je na svečanoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje dodijeljeno najviše opštinsko priznanje ─ Povelja opštine.

Vučiću je priznanje dodijeljeno za izuzetan doprinos razvoju opštine Nevesinje prilikom dodjele donatorskih sredstava.

U ime Vučića priznanje je preuzeo savjetnik predsjednika Vučića, Adam Šukalo.

Šukalo je rekao da je novac neophodan lokalnim samoupravama za razvojne projekte, ali i opstanak. Šukalo je rekao da je Republika Srbija mnogim lokalnim upravama obezbjedila pomoć razumijevajući da je to zajednička briga.

Naglasio je da narod u Nevesinju i Republici Srpskoj i u narednom periodu može očekivati svaki vid pomoći od Srbije, te da se nada da će u budućnosti zajednička bratska ljubav biti ono što okuplja Srbe ma gdje živjeli.

Načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović, nakon uručenja priznanja, zahvalio se vladama Republike Srbije i Republike Srpske na pomoći.

„Najviše novca sa kojima smo realizovali projekte u Nevesinju dobili smo od ove dvije vlade. U proteklih godinu dana smo uradili prečistač vode na jezeru Alagovac, tri seoska vodovoda za Lukavac, Bežđeđe i Biograd i radimo pripremu za izgradnju bazena za vodu u Krekovima. Privodimo kraju projekat kanalizacije u naseljima Donja Šehovina, Šajbe i Miljevac. Sređujemo gradske ulice, radimo puteve  za pojedina sela i nastojimo da stvorimo infrastrukturne uslove makar za ona sela koja gravitiraju Nevesinjskom polju, a to je 90 odsto stanovnika Nevesinja“, kaže Avdalović.

Načelnik Nevesinja naglašava da budući projekti zavise od finansija.

„U drugom smo krugu pomoći Vlade Srbije opštinama Srpske. Tu izražavamo svoju zahvalnost a vjerujem da je  jedan od parametara bio i taj što je Nevesinje na transparentan način trošilo novac iz prve tranše. Sve što budemo radili radićemo u interesu građana i mislim da će se raditi na infrastrukturnim projektima po selima, ali nastojaćemo da podsticajima u privredi otvorimo još jedan proizvodni pogon“, rekao je Avdalović.

Podsjeća da je Nevesinje zahvaljujući novcu iz Srbije stimulisalo otvaranje tekstilnog pogona koji sada zapošljava 138 žena Nevesinja.

U prvoj tranši Srbija je Nevesinju poslala 3 miliona evra, a Avdalović kaže da su zahvalni na svemu što su poslali pa i na novcu koji će doći, te je obećao da će sve biti utrošeno u interesu građana Nevesinja.

Skupština Nevesinja dodijelila je i Plakete opštine „Sveti Dimitrije“ i preduzećima Mraz, Pojužina Prom i Ovc Bravarija gold.

Zahvalnice su dodijeljene Miroslavu Glogovcu i Veselinu Radiću za proizvodnju krompira i žita, Sreti Bulajić za prikupljanje šumskih plodova i preradu voća, Mili Kuljiću za proizvodnju voća i povrća,  Srpskoj kući za izgradnju kuce porodici Gambelić, emisiji S Tamarom u akciji za izgradnju kuće porodici Mišeljić, Jani Đerić kao svjetskom prvaku u kik boksu u juniorskoj kategoriji, Amaru Čavčiću  treneru Rukometnog kluba Hercegovac, Dragi Tamindžiji za organizaciju 30 božićnih turnira.

Svečana sjednica Skupštine opštine Nevesinje

Svečanoj sjednici prisustvovali su poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Miroslav Vujičić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija, Ognjen Kuljić, Milica Ijačić i Zagorka Grahovac, načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković, načelnik opštine Istočni Mostar Božo Sjeran, zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković, te brojni sportski kolektivi, učenici, gosti i građani.

Prethodni članakSRAMOTA ZA MOSTAR – PALICAMA I SUZAVCEM NA PREDSTAVNIKE BIJELjINSKOG KLUBA ZBOG ĆIRILIČNIH NATPISA
Naredni članakOBILJEŽENA 31 GODINA OD SRPSKOG STRADANJA U BRADINI